Tijdens Erfgoeddag kan je traditioneel over heel Vlaanderen genieten van honderden activiteiten door diverse organisaties. Dit jaar vindt Erfgoeddag plaats op zondag 27 april met als thema ‘Grenzeloos’. In Kasterlee neemt de Heemkundige Kring in samenwerking met enkele andere verenigingen de touwtjes in handen. Ze laten de bezoekers bijzondere dingen ontdekken en doen.

De Kastelse verenigingen en hun banden met het buitenland!

Het Murgesticomité zet zijn Roemeense activiteiten in de kijker, terwijl het Plaffeiencomité informeert over de verbroedering met de Zwitserse zustergemeente Plaffeien. Solidariteitsactie verenigingen Lichtaart stelt projecten in Afrika voor. Het Forum voor Vlaamse Vrouwen biedt gratis Roemeense, Zwitserse en Afrikaanse hapjes aan.

Gegidste wandeling over de Slag bij Tielen

De Slag op de Tielenheide was een veldslag op 24 januari 1597 tussen het Staatse leger onder prins Maurits van Oranje en een koninklijk Spaans leger onder graaf van Varax. In de moerassige omgeving van Tielen werden de Spanjaarden verslagen; ze verloren 2000 manschappen. Jef Diels slaagde erin op basis van oude schetsen de slag precies te lokaliseren. Adrianus Nuyts, burger van Tielen, leidt de bezoekers tijdens een wandeling van 4 km langsheen het fronten vertelt onderweg over de Slag van Tielen, zoals hij

die meemaakte in 1597.

Gelegenheidswedstrijd met Zwitserse spelletjes voor jong en oud

Bezoekers kunnen zich ter plaatse uitleven met het koeiencroquettespel, steenwerpen, ringwerpen, vaandelwerpen en andere leuke Zwitserse spelen. Met een gratis te verkrijgen scorekaart (1 per persoon)  kunnen ze van het ene spel naar het andere trekken en ter plaatse leuke prijzen winnen.

Wanneer – waar

KLJ-lokaal, Kerkstraat 160, 2460 Tielen

Van 10 tot 17 uur - start gegidste wandeling om 10.30 en 14 uur